Uudet taidot

posted in: Tarinani 0

Mitä tuo otsikko pitää sisällään, mitä on uudet taidot? Oppiiko vanha kettu mitään niinkuin jossain sanotaan?

 

Elämä on yhtä oppimista tai sen kuuluisi olla. Joskus me olemme kuin pause nappulalla, mutta se kuuluukin elämään. Itse olen opiskellut sanotaanko ikääni nähden paljon. Joskus vinoilutkin itselleni että olisiko nyt aika lähteä oppimaan uutta tai syventämään jo olemassa olevaa tietouttani. Tämä on minun tapa pysyä ajan hengessä mukana sekä motivoitua tekemiseen.

 

 

Tietysti ala missä olen muuttuu koko ajan ja silti perusasiat pysyy ja vahvistuu. Jokaisesta käymästä koulutuksesta on ollut minulle apua elämässäni jossain suhteessa vaikkei ihan käytäntöön heti laittamista niin myöhemmässä vaiheessa jotenkin liitännäisenä. Oletko sinä huomannut kun  opiskelet jotain uutta. Innostut ja sinulle valtaa ajatuksia jotka pursuaa ideoista ja tekemisestä? Tämä onkin se palo oppimiseen, saa uusia ideoita, ei polje paikallaan. Elämä ei saa olla yhtä paikallaan pyörittämistä jossa on samat elementit päivästä toiseen. Sinne pitää laittaa muutakin sisältöä kun vain ne ” normi” päivän askareet. Voit tehdä jonkun asian toisin tai voit tehdä esim. lenkin aamulla, heräätkin aikaisemmin ja käyt lenkillä.  Vaikket iku päivänä olisi ajatellut tehtäväsi niin, mutta mitä jos ei koskaan kokeile. Ei voi tietää miltä se tuntuu.

 

 

Elämä on yhtä opiskelua sieltä vauvasta vanhuuteen

 

 

Uusien tieto/ taitojen oppiminen on myös sitä että jos et laita sitä käytäntöön, ei siitä ole mitään hyötyä. Kun luemme jotain siitä jää mieleen 10%, joskus tuntuu että vähemmänkin. Mutta entä jos emme laita näitä 10% käytäntöön onko siitäkään mitään hyötyä? Tietenkin, kaikki lukeminen on hyväksi ja kannustankin lukemaan, mutta myös tekemään niitä juttuja joista olet lukenut ja huomannut että tämä voisikin toimia sinulla. Se tieto mikä sinullakin on ja laittaisit käytäntöön tai soveltaisit omaan elämääsi, saisit paljon aikaiseksi.

 

Niinkuin kuvassa on teksti: se mitä tiedät hyvistä rasvoista ja niiden laadusta. Ei se automaattisesti muuta sinun tapaasi muuttamaan niitä hyväksi. Sinun täytyy laittaa ne käytäntöön vähän niinkuin hivuttaa ne pikku hiljaa sinne arki elämääsi. Sopeutumiskykyä vaaditaan mitä ja milloin syöt niitä, mutta se ei auta kuin kokeilemalla. Sama pätee monessa muussakin asiassa ja ravintoaineissa.

 

Laitetaan perusteet kuntoon ensin ennenkuin lähdetään ns. hifistelemään. Jos lähdet hifistelemään heti, jää sinulla oppimatta monta uutta taitoa välistä ja jokin taito olisi voinut olla elintärkeä oppia ennen sitä lopullista tekemistä ja jopa auttaakin.

 

Tähän törmään paljon valmennuksissa ja muuallakin. Lähdetään sata lasissa menemään, tehdään asioita ilman että tajutaan miksi me näin tehdään. En kiellä sitä että se on tosi hyvä että lähtee parantamaan elämänlaatua, mutta miksi jättää välistä sen kaiken perustan ja hyödylliset teot jotka luo sitä perustuksia? Onko se niin että me olemme laiskoja itseämme kohtaan? otamme sen c vitamiinin purkista tai juomme mehuna kun saadaan sitä luonnollisista lähteistä ja paljon enemmän. Juodaan viherjauhetta ja uskotellaan että siitä saadaan kaikki ne tärkeät aineet siitä yhdestä teelusikallisesta?  Otamme sen kipulääkkeen, mutta et tiedä mistä se kipu on tullut tai aiheutunut? Pahimmassa tapauksessa tehdään näin aamuisin ja tämä on meidän aamupala ja vielä kun kupillinen kahvia siihen kyytipojaksi niin kaikki se pienikin hyöty siitä c vitamiinista, viherjauheesta ovat poissa kofeiinin ja muun takia, niin ja sen kipulääkkeen.

 

Tässä olen nyt kärjistänyt asiaa kovinkin. Ei kaikki ole mustaa valkoista. Nämä c vitamiinit ja viherjauheet on hyvä lisä, mutta ne perustukset pitää olla siellä kunnossa ja ymmärtää ettei nämä tuo sinulle kaikkia niitä hyötyjä mitä ne voisi tuoda kun perusruoka olisi hyvällä tasolla, liikunta suositusten mukaista. Tämä on sitä sopeutumiskykyä toiminnallisella puolella, laitetaan nämä kuntoon ja lähdetään sitten jatkamaan matkaa kun ne ovat niin lujat että kestävät tuulet ja  myrskyt.

 

P.S Palatakseni vielä omaan opiskeluun. Vaikka opiskelen uusia asioita, uusia käytäntöjä on sielläkin ne jo opitut asiat pohjalla jotka olen oppinut jo aikaisemmin ja laittanut käytäntöön. Ne perusliikkeet on pohja ja hyväksi havaittu ja testattu ( joskus tulee liikkeitä ettei edes tiedä mikä lihas sitä tekee)   se perusravinto, pohja jolle luodaan oman elämään sopivaksi  ( joskus näitäkin näkee, ei edes tiedä mitä se sisältää tai tietää tuoteselostuksen kautta, mutta miettii mitä järkeä?) Näillä pääsee jo pitkälle. Oikotietä onneen ei vain ole, on kuljettava kaikkien vaiheiden läpi ja siihenhän meillä on aikaa vai mihin meillä on kiire?

 

”Uudet taidot voi olla vanhojen taitojen käytäntöön laittamista”

 

Rakkaudella

~ Paula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *