Pienet askeleet, suuri merkitys elämäntapaasi

posted in: Tarinani 0

 

Haluatko olla itsesi valmentaja? Jokaisen meistä pitäisi ns. valmentaa itseään johonkin. Niin kuin valmistaudut esim. juoksuilpailuun siihen kuuluvat harjoitukset ja sen sisällöt, kisaan valmistelu, itse kisa ja sen jälkeen palauttelu ja ylimenokaudet.

 

Sinä voisit valmentaa itseäsi siihen tavoitteeseen. Sinun täytyy tsempata itseäsi siihen. Saada itsellesi motivaatiota tekemään niitä asioita pitkäjänteisesti ja toiminnallisesti jotta pääset siihen tavoitteeseen. Aina se ei ole helppoa mutta pitää muistaa että me kaikki olemme yksilöitä ja erehtyväisiä. Emme ole kukaan täydellisiä ja onneksi niin ei tarvitsekaan olla tässä yhteiskunnassa.

 

Vaikka sosiaalisissa medioissa, niiden kuvissa tai kuvastojen sivulla olevat henkilöt ovat hyvässä kunnossa, ei se tarkoita että meidän kaikkien pitäisi olla jotta voitaisiin olla siellä mediassa. Sinulle riittä se, että ensiksi hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet. Jos kysyisin sinulta että luettele 5 asiaa sinusta missä sinä olet hyvä, osaisitko vastata siltä istuimelta. Suurin osa ei pysty luetteloimaan, mutta jos kysyisin kaveriltasi niin sieltähän ne tulisikin kun apteekin hyllyltä.

 

Mitä sitten vaatii että pääset tavoitteeseen? tai mistä ne tavoitteet ylipäätänsä kumpuaa. Niiden ei pitäisi tulla ulkopuolelta asetettuja, pinnallisia tavoitteita esim. painonpudotus vaan paljon syvällisempää. Kun mietit itsellesi tavoite. Sen pitäisi pohjautua arvoihin, sillä niiden kautta me eletään täällä. Arvoja voi olla niinkuin yleensä on: terveys. Mitä terveys sinulle tarkoittaa? Elätkö niin että kunnioitat tai teet päätöksiä terveytesi pohjalta?

 

 

Terveyteen kuuluu paljon ja et voi koko pakettia laittaa tavoitteeksi vaan pieniä askeleita kohti parempaa terveyttä. Niitä askeleita jota sinun kuuluu tehdä. Niitä askeleita jotka määrävät sinun polkusi oman elämäsi valmentajana. Mitä askeleita sinun täytyy ostaa että pääset tasolle 1 ja jos tasoja olisi 5 jossa se sinun tavoitteesi häämöttää.

Tasapainoiseen, terveelliseen elämään kuuluu muutakin kuin ruoka. Siihen kuuluu aktiivisuus, uni, liikunta, suhteet, työ, arki ym. Nämä kaikki kun laitetaan joka päiväiseen elämään on tekee se elämästämme muuttuvan. SInun täytyy miettiä jos haluat lähteä pienin askelin elämäntapamuutokseen mitä sinun pitäisi tehdä ensin.

 

Aloitatko unestasi. Nukut huonosti tai unen laatu on huonoa, joka voi heijastaa ruokavalioosi. Syöt epäterveellisiä vaihtoehtoja kun et jaksa tai kerkiä syödä terveellisempää vaihtoehtoa. Liikuntaan heijastuu siltä osin että et jaksa iltaisin lähteä lenkille kun olet niin väsynyt. Voit äksyillä kotona jos olet liian väsynyt ja melua on paljon. Aktiivisuutesi laskee ja sohva kutsuu puoleensa koko loppu päiväksi.

 

Mutta jos ongelmana on epäterveellinen ruokavalio; voi sekin johtaa huonoon unen laatuun, liikunnasta saataviin hyötyihin, aktiivisuuteesi ja muihinkin osa alueisiin elämässä.

 

Olen monesti kertonut valmennettaville, että kun kaikki vaikuttaa kaikkeen eikä vain yhteen osa- alueeseen ole tarkoitus liiaksi paneutua vaan niiden pitäisi heijastua kaikkiin tapahtumiin elämässäsi. Jos näin ei käy niin ollaan liiaksi paneuduttu esim. liikuntaan josta on tullut liian hallinnoiva jotta muut asiat on mennyt varjoon. Ollaan tyytyväisiä ( vaikka niin pitääkin) tekemiimme suorituksiin, mutta jos et saa siitä hyötyä muihin elämän osa-alueisiin niin pitää uudestaan priorisoida tekemiset liikunnan puolella jotta se heijastuisi.

 

 

Miten tämän sitten voit organisoida niin että onnistut?

Ota yksi pieni askel ruokavaliossasi, aktiivisuudessa  ja uni/ palautumisessa yksi jokaisesta älä enempää. Kolme pientä tavoitetta on jo paljon jotta saat ne tavaksi omaan elämääsi. Vaikka tämä kuulostaa hullulta tai vähäpätöiseltä niin aloita näin. Haluan että onnistut, haluan että kehityt. Sinulla ei ole kiire mihinkään. Aloita se jo tänään niin olet jo tehnyt huomenna ensimmäisen askeleen kohti tavoitteellista elämäntapamuutosta.

 

Rakkaudella

~Paula

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *