Mietteitä personal trainerin työ tehtävistä OSA 1

posted in: Tarinani 0

Päätin kirjoitella Personal Trainerin työtehtävistä tai aloitetaanko vähän ajassa taaksepäin…. ( mistä tietää että iässäsi on paljon lukemia, siitä kun muistelee.. äsh)

 

Minä 7 vuotta sitten

 

Valmistuin vuonna 1997 lähihoitajaksi Seinäjoella. Opiskelin puoli vuotta ja hain koulun ohelle töitä ja sainkin yksityiseltä. Muutin paikkakunnalta pois ja vuonna 2000 keväällä hain kotipalveluun kesä lomittajaksi joka jatkui sittemmin 17 vuotta. Työ muuttui paljon näiden vuosien aikana ja lopulta omat arvot eivät vain kohdanneet työssäni ja vei minulta motivaation tehdä sitä työtä.

 

En tiedä jos olisin aloittanut opinnot hoito alalla pitemmälle olisiko tämä kehittänyt itseään niin että olisin pysynyt alalla, mutta opinnot suuntautuvat  liikunta alalle. Syy siihen oli omakohtainen. Aluksi halusin vain ns. kuntouttaa itseäni ja samalla saada kipinää myös muille liikkujille, Tällöin aloin pitämään erilaisia ryhmäliikuntaa eri paikkakunnalla, mutta sitten niinkuin nälkä kasvaa syödessä myös tietoa halusin lisää ja lähdin vuonna 2014 Vuokatin urheiluopistoon liikunnan ammattitutkintoa suorittamaan josta valmistuin vuoden opiskelun jälkeen suuntautuneena Personal Trainer ja yrittäjyys.

Siellä kuitenkin niinkuin tutkinto kertookin että pää tehtävänä oli liikunta ja ravinto puoli jäi vähemmälle joten halusin siihen enemmän tietoa joten kävin Tampereella FAF:in ravintovalmentajaksi. Tämä täydentää osaamista ja on hyvä nykyään ollakin sellainen pohja mihin palata ja tietää että se toimii.

 

 

 

Minä tänä vuonna

 

Palataanpa sitten PT:n työhön ja siihen miksi pohjistin kirjoitustani menneistä. Pointti on se että vaikka hoitajana kaiken kaikkiaan olen tehnyt töitä 19 vuotta ja siinäkin kouluttanut itseäni vanhustyön erikoisammattitutkinnolla, mutta kaiken kaikkiaan vaikka kuinka olisin kouluttautunut en olisi voinut motivaatiota Lähihoitajana pysyttää jos en olisi vaihtanut ammattinimikettä. Vaikka vuodesta 1999 syksyllä olen aloittanut ryhmätuntien pidon oman kunnon parantamiseen ja toisten liikuttamiseen, minusta tuntuu että vielä on paljon opittavaa vaikka tätä on siinä mielessä tehnyt 21 vuotta. Aluksi ns. harrastuksena, nykyisin työnä.

 

Miten tämä on muuttunut jos katsoo aikaa taaksepäin? Onhan tämäkin muuttunut paljon ja yhä enemmän suuntaan mistä en välttämättä niin paljoa pidä, mutta sitä tehdessä oppii paljon ja ehkä osaltaan pitää motivaation koko ajan tässä ja nyt. Mikä se on niin siitä lisää osassa 2.

Mitä ikinä teetkin töiksesi, älä jämähdä paikoilleen. Opiskele, haasta itseäsi, keskustele jopa itsesi kanssa miksi teet näin niinkuin teet. Ole utelias, kysy ja pohdi asioita enemmän kuin antaisit niiden vaan mennä siten niinkuin ne on tehty aina ja tehdään sitten kuten ennenkin. Näin teet töistäsi mielenkiintoisemman mutta myös arki elämässäsi. Näiden asioiden ei tarvitse olla mitään super hienoja vaan pieniä arki elämän haasteita joilla pysyt motivoituneena etkä jämähdä paikalleen. Elämä on seikkailu. Elämä on rakkautta, Elämä on juuri sellainen kun sinä sen itsellesi luot. Luo itsellesi juuri sellainen elämän kun haluat, sillä sinä itse kirjoitat sen elämän kirjan ja siihen sisällön kuinka mielenkiintoinen se on, sinä päätät. Kuullaan osassa 2 lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *